De energie van de stad 2016

Utrechters en Utrechtse bedrijven wekken steeds meer zelf energie op en besparen slim. De stad wil in 2030 klimaatneutraal zijn; dat levert banen, geld en een gezonde toekomst op.
Ik mocht ondernemers interviewen. Wat doen zij aan duurzaamheid en energiebesparing? Wat kost het en wat levert het op?

GEPU: efficiënte en schone stadsdistributie


Wilbert van Putten, eigenaar van horecagroothandel GEPU, over Bierboot, stillere en langere trucks op biodiesel, ledverlichting en slimme regeltechniek.


Marnix Academie: schoolvoorbeeld in duurzaamheid


De school wil elke vier jaar 8% energie-efficiënter zijn. Marc Linthorst, hoofd Bedrijfsbureau Marnix Academie vertelt over papier, printen en kartonnen koffie- en theebekers. En over duurzame inkoop, ledverlichting en het gebouwbeheerssysteem met WKO-installatie.


Machinebouwer Boreco energieneutraal


Ondernemer Wim Borst, directeur van machinebouwer Boreco, is een warm voorstander van energiebesparing. De 1010 zonnepanelen leveren op topdagen een constante stroom van 200kW. Op het dak staat ook een installatie voor warmteterugwinning

.


Opdrachtgever: Gemeente Utrecht, programma Utrechtse Energie @Energie030


Link: https://issuu.com/gerthardemanteksten/docs/voortgangsrapportage_utrechtse_ener


Project details
Like it?
More sharing options

De energie van de stad 2016 Utrechters en Utrechtse bedrijven wekken steeds meer zelf energie op en besparen slim. De stad wil in 2030 klimaatneutraal zijn; dat levert banen, geld en een gezonde toekomst op. Ik mocht ondernemers interviewen. Wat doen zij aan duurzaamheid en energiebesparing? Wat kost het en wat levert het op? GEPU:…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *