Lieve stad, toon eens je creatieve smoel
RAUM Leidsche Rijn. Een creatieve broedplaats van bedenkers en makers. Van kunst, cultuur, exposities, voorstellingen. Alles om samen met bewoners, bedrijven, instellingen en creatieven de stad van de toekomst te ontdekken en te maken. Hoe gaan we met groen om? Met eenzaamheid? Met mobiliteit? Wonen en werk?

Fijn dat Iris Loos, hoofd marketing & communicatie, me uitnodigde twee artikelen te schrijven voor hun eerste magazine over ‘creative placemaking‘. Die energie van de plek en de mensen werkt aanstekelijk.

Samen maken we de stad
Allereerst interviewde ik bewoners van het eerste uur over het unieke van deze plek. En over hun rol in de creatie van nieuw stadsleven voor en met de bewoners.

Ik maakte kennis met restaurant Venster (lekker eten !), ontwerpers Goede Vrijdag, de BuurtWerkKamer, Jonge Honden en Het Nieuw Utrechts Toneel (NUT).

RAUM Lab: denk, discussieer en doe mee
Mijn tweede bijdrage gaat over RAUM Lab. Daar wil RAUM de komende tijd met bewoners, makers en mensen uit het onderwijs discussiëren en ontdekken hoe ons toekomstige stadsleven eruitziet. De twee hoofdthema’s zijn: inclusiviteit en klimaatverandering. Zo maak je de stad ook van jou!

Credits en lof

Project details
Like it?
More sharing options

Lieve stad, toon eens je creatieve smoel RAUM Leidsche Rijn. Een creatieve broedplaats van bedenkers en makers. Van kunst, cultuur, exposities, voorstellingen. Alles om samen met bewoners, bedrijven, instellingen en creatieven de stad van de toekomst te ontdekken en te maken. Hoe gaan we met groen om? Met eenzaamheid? Met mobiliteit? Wonen en werk? Fijn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *