“Voor onze kinderen die onze toekomstige huurders en medewerkers kunnen zijn, bouwen we nu al aan een digitale woningcorporatie.”

Abdelilah Azouz
Manager Digitale Innovatie & Transformatie, Woonstad Rotterdam

Wat is digitalisering van het vastgoed? Waarom is dat zo belangrijk? Hoe doe je dat? met wie? Hoe betrek je bewoners erbij? Hoe kijkt Aedes (vereniging van woningcorporaties) tegen de digitale inspanningen van Woonstad Rotterdam aan?

Geen bezoekjes helaas, maar door corona heb ik telefonisch gesproken met de 3D-modelleurs, de scanners, data-analisten, de controleurs en nog vele digitaal vaardige mensen die Woonstad helpen om een Digital Twin te bouwen. Dat is handig: zo’n digitale kopie van een woning is verrijkt met alle relevante data voor bijvoorbeeld voorspellend en pro-actief onderhoud.

Je kunt de kwaliteit van  installaties, daken, gevels en kozijnen op afstand inspecteren via beelden van een vliegtuig of drones. Deze data zijn ook nodig voor het verduurzamen van het vastgoed: weten wat je hebt en waar je kunt verbeteren.

Het was een mooie ontdekkingsreis. Fijne mensen gesproken met hart voor techniek en mens.

Nieuwsgierig geworden? Hieronder staat alles in pdf:

VIP_ magazine

Project details
Like it?
More sharing options

“Voor onze kinderen die onze toekomstige huurders en medewerkers kunnen zijn, bouwen we nu al aan een digitale woningcorporatie.” Abdelilah Azouz Manager Digitale Innovatie & Transformatie, Woonstad Rotterdam Wat is digitalisering van het vastgoed? Waarom is dat zo belangrijk? Hoe doe je dat? met wie? Hoe betrek je bewoners erbij? Hoe kijkt Aedes (vereniging van…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *