Wat een buitenkans toen ik via het Rotterdamse bureau Via>Handelskade (BHV) voor het Havenbedrijf Rotterdam mocht schrijven. De eerste klus als copywriter waren teksten voor een CD met internationale havenmuziek (Strings of the World). Daarna ging het balletje rollen en schreef ik onder meer advertenties:
Havenbedrijf Rotterdam_Advertenties

Brochure Duurzame Haven
Op een gegeven moment werd ik als zzp’er door het Havenbedrijf benaderd: kun je een boekje schrijven over onze duurzame haven en de aanleg en bouw van Maasvlakte 2? Leuk en uitdagend!  De dubbele doelstelling van het project sprak me aan: hoe zorg je goed voor economie en ecologie? Voor haven, mens en natuur?
Ik ontving een digitale schoendoos met artikelen. Tijd voor structuur in de chaos. Mensen bellen. Feiten checken. Perspectieven kiezen. Koppen en tussenkoppen maken.


Lees de brochure: brochure_maasvlakte_2_de_duurzame_haven

Tekstschrijver in beweging!
Voor de Projectorganisatie Maasvlakte2 volgden daarna nog talloze brochures, factsheets, nieuwsberichten en als kers op de taart: het mooie magazine MV2.
Magazine, factsheets, Een paar voorbeelden:

Brochure Monitor
Voor het boekje monitoring milieueffecten mocht ik wetenschappers interviewen. Aha, best pittig, want als schrijver met je oog blijven houden voor de lezer. Interessante onderwerpen, zoals mogelijke verstoringen van algengroei door het opdwarrelende zand bij het baggeren. Of onderzoek naar het onderwatergeluid de rondzwemmende bruinvis. Van details naar grote lijnen.

De brochure Monitor 2012 kun je hier lezen:

Maasvlakte 2 Monitor 2012

Factsheets
Het project van zee land maken vorderde gestaag en bij elke mijlpaal mocht ik factsheets schrijven. Over kademuren. Over aanleg duinen voor de milieucompensatie….

MV2_krant_WHD_LR–_DEF

Magazine MV2
Samen met een geweldig team van het Havenbedrijf, Bureau Haven en talloze fotografen mocht ik als tekstschrijver, redacteur en eindredacteur vijf edities maken van het Magazine MV2. Een feestje!

de lezer!

Daarna heb ik ook teksten geschreven voor FutureLand, het gave informatiecentrum op de Maasvlakte. Onder meer voor digitale aanraaktafels en een boekje over archeologie en paleontologie. Dat is het leuke van tekstschrijver zijn: je leert van elke ontmoeting en van elk verhaal!

Project details
Like it?
More sharing options

Wat een buitenkans toen ik via het Rotterdamse bureau Via>Handelskade (BHV) voor het Havenbedrijf Rotterdam mocht schrijven. De eerste klus als copywriter waren teksten voor een CD met internationale havenmuziek (Strings of the World). Daarna ging het balletje rollen en schreef ik onder meer advertenties: Havenbedrijf Rotterdam_Advertenties Brochure Duurzame Haven Op een gegeven moment werd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *