Isala Meppel is het eerste all-electric ziekenhuis van Nederland (moge er meer volgen!). Dit prachtige, duurzame en gezonde gebouw is opgeleverd door bouwconsortium TDE (Trebbe, Dura Vermeer en EQUANS). Gasloos: de energie wordt opgewekt door ruim 400 zonnepanelen en opgeslagen door middel van Warmte Koude Opslag (WKO). In de WKO-installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van de gebouwen. Uniek is ook dat EQUANS 25 jaar verantwoordelijk is voor het beheer en het onderhoud.

Ik heb er al eerder over geschreven: Isala & ENGIE_010_FMT magazine_07
Nu werd ik benaderd door marketeer Sven Rooks of ik via TEAMS vier mensen wilde interviewen over brandveiligheid, toegangscontrole en camerabeveiliging. Welke duurzame keuzes zijn er gemaakt? Hoe werd er samengewerkt? Wat was de rol van brandweer en inspecteur brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties? Wat zijn innovaties? Wat waren succesfactoren en wat hebben jullie geleerd van elkaar? Fijn gesprek gehad.

Dit artikel is verschenen in FMT Gezondheidszorg, editie 1 van 2022:

Lees het blad: https://onlinetouch.nl/acquimedia/fmt-gezondheidszorg-digitaal-1-2022?html=true#/0/

Of het artikel: Slimme techniek ondersteunt veiligheid in Isala Meppel -pag 13-17- FMT Gezondheidszorg 1-2022

In het magazine van Brandveilig.com staat het verhaal op pagina 32 en 33:
https://www.brandveilig.com/editie/brandveilig-com-magazine-1-2022

Project details
Like it?
More sharing options

Isala Meppel is het eerste all-electric ziekenhuis van Nederland (moge er meer volgen!). Dit prachtige, duurzame en gezonde gebouw is opgeleverd door bouwconsortium TDE (Trebbe, Dura Vermeer en EQUANS). Gasloos: de energie wordt opgewekt door ruim 400 zonnepanelen en opgeslagen door middel van Warmte Koude Opslag (WKO). In de WKO-installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *