0 Comments in Copywriting, Creatief schrijven, Geen categorie, Schrijfadvies, Tekstschrijven
Mijn schrijfstijl in 10 schrijftips: Gert’s Tekst Manifest

Gert, wat is je schrijfstijl?

Die vraag krijg ik regelmatig van potentiële klanten, bij pitches en van detacheringsbureaus. Mijn schrijfstijl? Nee, die heb ik niet. De lezer zegeviert en ik maak iets in hem of haar wakker; die aangename resonantie daar zorg ik voor. Ik ben vooral bezig met verbinden, verleiden en verrassen. Ik kies zorgvuldig die woorden, stijl en inhoud die passen bij de belevingswereld van de lezer. En uiteraard ook passen bij de tone of voice, de waarden en de (marketing)communicatiedoelstellingen van de organisatie.

Gert’s Tekst Manifest

Ik heb al eerder een blog geschreven over schrijven in de kleuren en smaken van de lezer. Toch leeft die vraag dus en mijn zendingswerk heeft nog geen effect gehad. Hoe kan ik antwoord geven op die vraag en mijn professie en passie meer glans geven? Tijdens een fietstochtje kwam ik op het idee een manifest te maken. Mijn uitgangspunten. Mijn tien stellingen.
Tegelijkertijd gaat het niet om mij. Je kunt mijn tien uitgangspunten ook prima als schrijftips zien, als een checklist voor jouw redigeerproces. Profiteer ervan en maak je lezers blij.

Schrijven en communiceren is een heerlijk vak. Ik wens je succes met schrijven. En bij twijfel, tijdgebrek of een wens voor meer kwaliteit: ik help jou en je lezer graag.

Met veel dank aan Annemieke Busink van Miek geeft Vorm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *