mei 21, 2018 1 Comments in Copywriting, Creatief schrijven, Tekstschrijven
“Je gaat netjes met mensen om”

Privacyverklaring Gert Hardeman Teksten

Ik doe er alles aan om uw privacy te waarborgen. Dat is de kernboodschap en belofte van mijn privacyverklaring aan u. Voor mijn verhalen hoor ik veel en ontvang ik van mijn opdrachtgevers allerlei documenten. Ook met gevoelige en soms vertrouwelijke informatie. Ik zal niets van deze informatie delen en vertrouwelijke informatie vernietigen. Zo zijn we niet getrouwd en zo werken we niet samen.
U wilt ook grip hebben op de online sporen die u bij mij achterlaat en weten wat er met uw gegevens gebeurt. Logisch en een gezonde basis voor onze de samenwerking. Ook al ben ik 1.90 meter lang, ik gedraag me niet als een big brother die al uw handelingen voortdurend in de gaten houdt. Vandaar dat ik deze onderstaande privacyverklaring heb opgesteld. Met zorg en met de intentie uw privacy recht te doen aan de Nederlandse en Europese wetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG). Voor nieuwe klanten heb ik ook nog een aantrekkelijk en veilig aanbod in de P.S. gezet. Dat maakt het lezen van deze privacyverklaring de moeite waard!

Bezoekt u mijn website, mailt u mij of neemt u op een andere manier contact met mij op, dan ontvang ik uw persoonsgegevens. Het zijn er vaak niet veel, maar ik bewaar en verwerk deze gegevens wel. In deze privacyverklaring leest u waarom ik dit doe, wat er met uw gegevens gebeurt en hoe u ze kunt aanpassen of laten verwijderen.
Het is verplicht deze privacyverklaring in begrijpelijke woorden te schrijven, een eis waar ik als tekstschrijver helemaal achter sta. Aantrekkelijk, helder en begrijpelijk schrijven om de lezer te informeren, motiveren en enthousiasmeren is voor mij vanzelfsprekend. Gortdroog is mijn privacyverklaring dus niet: ik geloof in menselijke en levendige taal, de kracht van humor en wil u als lezer helder en eerlijk informeren. Dat is mijn toegevoegde waarde en daarom huren opdrachtgevers mij ook in als tekstschrijver. En ja, ik heb deze tekst luid voorgelezen aan mijn moeder en ook al heeft ze geen computer en internet; ze begreep het: “Je gaat netjes met mensen om.”
Ik dank mijn beroepsvereniging Tekstnet (https://tekstnet.nl) en collega-tekstschrijver Leonore Noorduyn @leonorenoorduyn voor de inhoudelijke ondersteuning en het creatief mogen hergebruiken van jullie basisinformatie.

Welke persoonsgegevens verwerk ik?
Gert Hardeman Teksten verwerkt uw persoonsgegevens zodra u contact met mij opneemt via het contactformulier op mijn website, via vaste of mobiele telefoon of per e-mail. Een fax heb ik niet meer, dat scheelt. Uw visitekaartje behandel ik ook met veel respect. Die bewaar ik namelijk in een exclusieve visitekaartjesmap in matzwarte lederlook. In een transparant hoesje, want dan kan ik snel het juiste kaartje vinden.

Deze persoonsgegevens verzamel en bewaar ik:

  • Voor- en achternaam.
  • Adresgegevens.
  • Telefoonnummers.
  • E-mailadres.
  • Overige persoonsgegevens die u mij toevertrouwt, bijvoorbeeld in correspondentie, e-mail en telefonisch.

Als u mijn website bezoekt, verzamel ik ook informatie die niet persoonlijk is, zoals:

  • De naam van de browser die u gebruikt.
  • Het besturingssysteem dat u gebruikt.
  • De serviceprovider waarmee u internettoegang heeft.

    Ben je jonger dan 16 jaar?
    Klinkt vaderlijk van me, maar als je jonger bent dan 16 jaar, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om mijn website, producten en diensten te gebruiken.

Waarom verwerk ik uw persoonsgegevens?
Grofweg heb ik twee redenen waarvoor ik uw persoonsgegevens nodig heb. De eerste voor de hand liggende reden is dat ik ze gebruik om contact met u te kunnen onderhouden via mail, telefoon of soms via de post. De tweede reden is dat ik ze gebruik om het bezoekersgedrag van mijn website te analyseren. Die informatie is handig, omdat ik daarmee mijn website kan verbeteren. Ook vind ik het fijn te zien dat er meer dan 50 mensen mijn laatste blog hebben gelezen en daar gemiddeld vijf minuten van hun kostbare tijd doorbrachten.

Wat doe ik niet met uw persoonsgegevens?
Ik verkoop uw gegevens niet en geef ze niet door aan anderen. Ook gebruik ik ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Ik maak geen gebruik van computerprogramma’s of –systemen waar geen mens meer aan te pas komt. Ik schrijf menselijk en blijf menselijk handelen.

Met welke derde partijen deel ik uw persoonsgegevens?
Normaliter ben ik de enige die toegang heeft tot uw gegevens. Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot uw gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet mij daartoe verplicht of als het voor mij noodzakelijk is om mijn bedrijf goed te kunnen runnen.

Het gaat om de volgende ‘derden’:

  • De website host voor de opslag van gegevens uit contactformulieren.
  • Google Analytics, voor de analyse van de gegevens van bezoekers van mijn website.
    Met deze partijen heb ik verwerkersovereenkomsten afgesloten.

Wat doe ik met cookies?
Gert Hardeman Teksten gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan mijn website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone.
Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen worden onthouden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.
Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van bezoekers op een website.
Daarnaast bestaan er nog tracking cookies die het surfgedrag van de bezoeker volgen. Die maken het mogelijk om gerichter te kunnen adverteren. Voor deze cookies is een cookieverklaring nodig, omdat hiervoor persoonsgegevens worden gebruikt. Gert Hardeman Teksten gebruikt deze cookies niet

U kunt zich eenvoudig afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Op vele websites kunt u info vinden over veilig internetten, zoals op https://veiliginternetten.nl.

Wat doe ik met Google Analytics?
Ik maak gebruik van de analytische cookies van Google Analytics. Met die gegevens krijg ik inzicht in het gebruik van mijn website: welke pagina’s zijn toppers in bezoekersaantallen, welke pagina’s zijn nog nooit gevonden en bezocht, hoe lang blijft een bezoeker lezen en welke links worden wel of niet aangeklikt. Deze informatie geeft me inzichten, waarmee ik mijn website verder kan verbeteren. Zoals meer, betere of minder informatie bieden. Logisch, want ik geloof in ‘ken je klant en pas je dienstverlening, product en informatievoorziening daarop aan’. Google slaat deze analytische informatie op in servers in de Verenigde Staten. Ik kan ze opvragen in de vorm van rapporten over het functioneren van mijn website. Hier vindt u meer informatie over het privacybeleid van Google: https://policies.google.com/privacy?hl=nl

De gegevens worden op een privacy-vriendelijke manier opgeslagen; het unieke klantgedeelte van het IP-adres wil ik anonimiseren (daar wordt momenteel aan gewerkt), ‘gegevens delen’ is uitgezet, en ik maak geen gebruik van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics.

Criminelen, oplichters, terroristen en ander ongedierte opgelet: Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik geen invloed op, maar ik vind ook dat misdaad niet mag lonen.

Hoe lang bewaar ik uw persoonsgegevens?
Ik bewaar uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is voor onze werkrelatie en samenwerking. Bent u klant of klant geweest? Dan bewaar ik uw persoonsgegevens tot vijf jaar na het laatste, noodzakelijke, zakelijke contact.
Er zijn twee uitzonderingen. Als ondernemer ben ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adres- en bankgegevens, zeven jaar te bewaren. De visitekaartjes in mijn visitekaartjesmap in matzwarte lederlook bewaar ik ook langer. Mijn oudste kaartje dateert uit 1990, ja toen was ik ook al zelfstandig tekstschrijver.

Hoe beveilig ik uw persoonsgegevens?
Ik neem de bescherming van uw gegevens serieus en heb passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Mijn kantoordeuren (voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen) sluit ik af en mijn computers zijn alleen toegankelijk via mijn geheime, persoonlijke wachtwoord. Mijn provider XS4ALL zorgt voor firewall, spamfilter en virusscanner.
Mijn website maakt nog geen gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kunt u herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url. Deze extra beveiliging is nog in de maak. Best wel complex.

Als u het idee heeft dat ik uw gegevens toch niet goed beveilig of u heeft aanwijzingen van misbruik, neem dan altijd contact met mij op: info@gerthardemanteksten.nl.

Wilt u uw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?
Natuurlijk kunt u uw persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen. Uw visitekaartje wil ik ook terugsturen in een gesloten envelop, aangetekend als u dat wenst. Als ik niet op vakantie ben, reageer ik binnen een week op uw verzoek; alles voor tevreden klanten.
Heeft u een klacht, dan kunt u terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Vragen, tips of andere feedback?
Ik leer elke dag van anderen en van mijn fouten. Ontbreekt er iets, is informatie niet correct, heeft u vragen, tips hoe het nog beter kan? Laat het me weten en neem contact met mij op:

Gert Hardeman Teksten
Zeemanlaan 174
3572 ZJ Utrecht
info@gerthardemanteksten.nl
telefoon: 030 2731270

P.SEnthousiast na het lezen van mijn privacyverklaring en op zoek naar goede tekstschrijver? Bel of mail me. Uw lezer zal dit waarderen en uw persoonsgegevens zijn bij mij in veilige handen.
Nieuwe klant? Ik bied u een eenmalige AVG-korting van 15% op de offerte. De promotiecode is: AVG100%vertrouwen+15%korting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *