0 Comments in Geen categorie
Goed of fout?

Al jaren bezoek ik de workshops, inspiratiesessies en bijeenkomsten van de Utrechtse Communicatiekring (#kringUCK). Communicatieprofessionals en wetenschappers delen daar hun praktijkervaringen en geven inzicht in de laatste onderzoeken. AI, ChatGTP, klimaatcommunicatie, gedragsverandering, Stoptober; in een paar uur leer ik veel. Vooral de interactie met de zaal is verfrissend en inspirerend.

Op 24 oktober bezocht ik de themabijeenkomst over Inclusieve Communicatie. De locatie was bijzonder. We kwamen bij elkaar bij A Beautiful Mess bij het AZC in Utrecht. Spreker, trainer en specialist Saber Benjah nam ons in razend tempo mee in de complexe en uitdagende wereld van inclusie.

Is deze campagne goed of fout? Met een groene en een rode kaart in onze hand  mochten we voor of tegen stemmen. Daarna volgde het gesprek. Als een energieke scheids deed ik vrolijk en fanatiek mee in het uitdelen van rood of groen.

Thuisgekomen schuurde er iets. Hadden we onze oma’s wel thuisgelaten, onze overtuigingen, meningen en aannames? Of smeerden we er vrolijk op los met ons blikje Nivea: niet invullen voor een ander? Kenden we de context wel en de verhalen van de makers en de mensen van de campagnes? En waar was Anna: altijd navragen, nooit aannemen?

Goed of fout?
Ik schreef er een blog over voor de Utrechtse Communicatiekring met een inclusieve, ontdekkende en onderzoekende oproep:

Laten we niet zo snel een oordeel hebben over goed of fout, maar vragen blijven stellen aan elkaar.


Lees mijn blog:

https://www.communicatiekring.nl/k/n119/news/view/7329/1602/blog-van-uck-lid-gert-hardeman-inclusieve-communicatie.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *