0 Comments in communicatie, communicatieadvies, Creatief schrijven, Storytelling, Tekstschrijven
Een menslievend nieuw jaar!

Schrijven vanuit het hart als mens naar een ander mens. Ik ben dankbaar dat ik in 2023 weer veel mensen heb gesproken en hun verhalen mocht opschrijven. Het ver-talen wat vanbinnen leeft, geeft me zo veel energie. En graag denk ik mee over communicatie vanuit het hart.

Ook ben ik dankbaar voor de wijze lessen die ik heb ervaren in het afscheid nemen van mijn moeder. De wonderlijke kracht van zachtheid heeft me geholpen in contact met haar te blijven. Oog voor de ander, vragen blijven stellen, bewust vertragen en niet invullen of gelijk reageren, jezelf en daarmee de ander verzachten; dit heeft mijn leven verrijkt. Daarom wens ik iedereen een menslievend 2024.

2023 begon met een jubileum- en afscheidsboek van de Stichting Internationaal Onderwijs: “Laten we grenzen blijven verleggen en samen de wereld mooier maken voor iedereen”, zegt Karen Peters, de toenmalige voorzitter van SIO in haar voorwoord.

Bij De Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt kreeg ik een warm welkom van Elly Hekman. De Programmaraad buigt zich over de vraag: Hoe krijg en houd je mensen arbeidsfit, zodat ze duurzaam aan de slag kunnen? Ik heb onder meer praktijkverhalen geschreven en verslagen van inspiratiesessies en praktijkdagen.

Voor Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) heb ik praktijkverhalen geschreven. Ja, met inzet van slimme technologie, zoals de Groenapp, kunnen mensen met een beperking beter en efficiënter werken. Fijn contact met ✔️ Sandra Polman.

Al meer dan 20 jaar werk ik met concept en copy samen met O2 Communicatie uit Utrecht. Dit jaar heb ik opdrachten gedaan voor de gemeente Utrecht en Techniek Nederland. Dank René Kerkhove, Hans Dijkman en Julia Eikelenboom voor de inspiratie en de prettige samenwerking.

Voor Onderwijs010 mocht ik weer zij-instromers in het onderwijs interviewen en verhalen over anders organiseren van onderwijs schrijven. De multimediale +R-campagne staat als een huis! Ik werd geraakt door de persoonlijke drijfveren van vrouwen en mannen die bewust voor een baan in het onderwijs kiezen. Ze zijn zo gemotiveerd om jonge kinderen te inspireren en kansen te geven op een goed leven. Dank Jolanda Meerhof en Iris Akdağ – van den Bekke voor het vertrouwen.

Met de creatieve geesten van MasterMakers uit Utrecht heb ik GAVE 3 gemaakt, een magazine voor Tele’Train | Onderwijskundig advies, e-learning en training. Veel geleerd over het creatief en effectief inzetten van gamification.

Al jaren mag ik dankzij Ivana Srecec meedenken met en schrijven voor Woonstad Rotterdam. Van het personeelsblad ‘Kom binnen’ tot artikelen voor het intranet. Fijne samenwerking met Simone Bel, Sander Westerduin, Annet Delfgaauw en Mart Hulspas en Rob Smith van L5 TO BRAND.

Bijzonder blij ben ik met mijn nieuwe ‘baan’ als freelance tekstschrijver voor de Gemeente Rotterdam. Ik heb verhalen geschreven voor het mooie personeelsmagazine ‘Stadswerker’ en voor diverse clusters heb ik teksten geredigeerd, zoals die over het Nieuw Rotterdams Onderwijsbeleid. Lydia den Ouden en Marieke de Jong: jullie houden mijn geest en pen scherp! En dank Ruben Murk dat ik het team mag ondersteunen.

Nieuwe klant in 2023 is Draaijer, strategisch partner in slimme en gezonde omgevingen. Op naar krachtige verhalen in 2024 Linda Steehouwer.

Kunstvakonderwijs in de Internationale Schakelklas (ISK) is goed voor nieuwkomers, NT2-docenten en scholen. Voor de gemeente Oss ben ik nu nog druk bezig met het schrijven van het succesverhaal. Ik mocht ISK-coördinatoren, leerkrachten, kunstenaars en leerlingen interviewen. In 2024 rond ik deze gave klus af. Dank Katja Brooijmans en Marcel Verhoef voor het rondje kunst, cultuur en onderwijs in Oss.

Ook ben ik blij met de workshops en meetings van de Utrechtse Communicatiekring (UCK). Leerzaam, inspirerend en sociaal! Hetzelfde geldt voor mijn cluppie Tekstnet, beroepsvereniging van tekstschrijvers: dank dat ik kan blijven leren van en met anderen!

Wat hebben we als tekstschrijvers en communicatieadviseurs toch een mooi vak, waarin we menslievend met taal uit het hart blijven verbinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *