0 Comments in Copywriting, Creatief schrijven, Tekstschrijven
Een hartverwarmend 2023!

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Waar krijg jij pretoogjes van? Als ik deze vraag stel, ook in een zakelijke omgeving, verlaten mensen hun hoofd en voelen met hun hart. Dat levert hartverwarmende verhalen op. Echte, menselijke en waardevolle verhalen die verbinden en blijven resoneren. Opvallend om te merken dat heel vaak iets goeds doen voor een ander voor een geluksmoment zorgt. Een klant helpen of een collega, een vriend, een familielid of zelfs een onbekende die het nodig heeft.

Terugkijkend op 2022 heb ik drukke en stille periodes gehad. Volle bak vooruit en zorgen over inkomen wisselden elkaar af. Dat deed een beroep op mijn veerkracht en vertrouwen. Gelukkig voelde ik ook verwondering, want gedurende het jaar klopten trouwe en nieuwe opdrachtgevers regelmatig bij me aan.

Ik heb grote bewondering voor Sven Krol en zijn team van Ngenious, official partner Toyota Management Institute. Meeschrijven aan het onderzoek naar de werkbeleving van medewerkers van ProRail Verkeersleiding was pittig en uitdagend. Van elke botsing werden we wijzer Sven en jouw energie en kennis was ongeëvenaard. Ik heb liefdevolle professionals ontmoet en veel geleerd over onderzoek naar de boven- en vooral de onderstroom. Organisatieopstellingen en systemisch werk leggen onderliggende gevoelens en oorzaken bloot. Als het hartzeer wordt gezien en erkend, dan kan men weer bouwen. En Roxanne Angevare: jij was onmisbaar!

Voor Nadine Vos en de TU Delft | Technology, Policy and Management heb ik een wetenschapper mogen interviewen over artificial intelligence en gelukkig maakt die technologie mijn werk als tekstschrijver niet overbodig. De menselijke inkleuring, dat blijft ons ambacht.

Een bijzonder warme band heb ik dit jaar mogen opbouwen met MasterMakers uit Utrecht. Dank Nicole Classen, Suzan Valkema en Koen Wemmenhove en collega’s voor de leuke klussen en de fijne, verrijkende samenwerking. Ik ben trots op het magazine GAVE van Tele’Train | Onderwijskundig advies, e-learning en training, de website van DIA Groep | Duurzaam en technisch vastgoedadvies, de (klant)verhalen voor Martijn van Welzenes van Stap Makelaars. De kerstborrel was supergezellig!

Mensen met hart voor onderwijs heb ik ontmoet door mijn werk voor Onderwijs010. Dank Iris van den Bekke, Jolanda Meerhof en Willemien Bakker voor de leuke opdrachten voor de +R campagne, dagprogrammering en Slim Organiseren. Ik word blij van de gesprekken met betrokken schoolleiders, leerkrachten en zij-instromers. Zij kunnen echt het verschil maken voor een kind.

Trouwe klant Woonstad Rotterdam kwam dit jaar met diverse opdrachten voor interne communicatie. Uitdagende nieuwe klus was concept en copy voor een nieuw personeelsmagazine. De uitnodigende titel werd: Kom binnen. Ik mocht bij medewerkers binnenkomen en ontdekken hoe zij het leven van hun klanten fijner maken. Strategie, gewaagde doelen en kernwaarden resoneerden in elk verhaal. Mensen die mensen helpen en blij worden om het kleine goed te doen voor de ander. Dat is hartverwarmend. Dank Ivana Srecec-Gubez, Simone Bel en Sander Westerduin van Woonstad en Mart Hulspas en Rob Smit van L5 communicatie + design voor de vormgeving en Annet Delfgaauw voor de altijd weer toffe fotografie.

Iedereen meenemen en laten deelnemen. Ik ben bijzonder blij dat ik mijn eerste verhalen heb mogen schrijven voor Cedris en Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT). Inclusie en participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is zo nodig. En inclusieve technologie kan mensen helpen om productief aan de slag te gaan. Dank Leendert Bos en Sandra Polman Polman voor de prettige kennismaking.

Ook verraste Richt-Jildou Boersma me weer, want ze bracht me in contact met Stichting Internationaal Onderwijs (SIO). SIO bestaat 70 jaar en ik ben eind dit jaar en begin volgend jaar druk bezig met de verhalen voor hun jubileummagazine. Internationaal onderwijs, internationaliserend regulier onderwijs, meertaligheid, inclusie, diversiteit en wereldburgerschap zijn geweldig belangrijke thema’s. Fijn dat ik hier dieper in mag duiken met de hulp van Karen Peters en Willy Grijze. Samen met Angelina van Weerdenburg en Peter de Jong van Creative Desk zorgen we voor een memorabel mooi magazine.

Speciale dank aan Lyette van Dijk van Getikt Worden | Transcriptieservice, want jij stond altijd voor me klaar. Goede service, hoge kwaliteit en altijd tijd voor persoonlijk contact.

Op de valreep van het nieuwe jaar vroegen Alice Pulles en Sander Wolfs van Equans Nederland Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID) of ik begin januari 2023 tijd had voor klantverhalen. Ja, dat is een leuk begin van het nieuwe jaar.

Ik bedank jullie voor de prettige samenwerking en wens jullie fijne feestdagen en een hartverwarmend 2023!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *