Gezien, gelezen en begrepen worden

Ik luister, denk mee, schrijf, adviseer, verbind en breng mensen in beweging. Met aantrekkelijke en overtuigende teksten. Met creatieve oplossingen voor jouw communicatie-probleem. Of met een helder advies voor tekst en communicatie.
Je kunt mij inschakelen voor:

√ tekstschrijven
√ conceptontwikkeling
√ communicatieadvies
√  schrijfcoaching,

Tekstschrijven

De meest krachtige teksten gaan niet over een organisatie, service, product of proces, maar over mensen. Mensen met wensen, dromen, vragen en frustraties. Als tekstschrijver leg ik via tekst contact met jouw publiek, jouw interne en externe klanten. Zodat ze je waarderen, fan worden en jouw verhaal doorvertellen. 
Dit doe ik met woorden die raken, blijven hangen, emotie oproepen, informeren, over de streep trekken, geruststellen of verwonderen. Met een heldere inhoud en een tone of voice die bij je past.

Conceptontwikkeling

Soms is er meer nodig dan het schrijven van een tekst voor een folder of een website. Hoe bereik je jouw publiek op een opvallende, sympathieke en relevante manier? Met creatieve concepten bedenk ik oplossingen voor jouw communicatieprobleem. Vaak samen met vormgevers, ontwerpers of fotografen. Check mijn werk voor Mythylschool Gabriël: concept en copy beleidsplan.
Of de conceptontwikkeling voor een jubileumactie AllSolutions: ICT AllSolutions

Communicatieadvies

Je wilt van A naar B. Maar hoe bereik je jouw communicatiedoelstellingen? Met welke strategie en welke boodschap? Met welke middelen maak je mensen enthousiast? Ik denk graag  mee. En dan zet ik niet het middel, maar het doel en de mens voorop. Ik zoek naar de essentie, het waarom. Dan volgen wat en hoe vanzelf. Zonder vuistdikke communicatieplannen is een slim A4'tje vaak genoeg voor de juiste beweging en voor aandacht van de klant. 

Schrijfcoaching

Schrijfcoaching voor communicatieprofessionals

Als communicatieprofessional schrijf je bijna dagelijks. Toch twijfel je.

  • Is mijn tekst wel effectief, aantrekkelijk, kort, helder, gestructureerd, menselijk, beeldend, levendig, verrassend, overtuigend, leuk, spannend, relevant genoeg?
  • Passen inhoud en toon wel bij het communicatiedoel?
  • Verleid ik de lezer? Spreek ik zijn of haar hoofd en hart aan? Zet ik aan tot actie?

Persoonlijke schrijfcoach geeft je inzicht, ideeën en inspiratie
Als schrijfcoach help ik je graag met jouw teksten. Nee, je krijgt geen algemene schrijftips, maar op basis van jouw teksten zoek ik naar pragmatische en effectieve oplossingen voor jouw schrijfproblemen! Je krijgt inzicht, ideeën en inspiratie in schrijfproces, inhoud en vorm.

Stap 1 Analyse
Je stuurt tien teksten op. Bijvoorbeeld je zweettekst, twijfeltekst, ongepubliceerde molensteen of gouden griffeltekst. Ik analyseer deze teksten en kijk naar verbeterpunten.

Stap 2 Workshop
Ik kom bij je bedrijf op bezoek en geef je mijn analyse inclusief tips. We gaan aan de slag met alternatieven voor tekstfragmenten, zoals onder meer kop, tussenkop, structuur, woordkeus, call to action, stijl en tone of voice.

Stap 3 Persoonlijke schrijfbegeleiding
Een maand lang help ik je met zinnen, koppen, artikelen, brieven en andere communicatie-uitingen. Je mailt me en ontvangt suggesties voor verbetering. Deze persoonlijke aandacht voor jouw schrijfproces en teksten maakt onze samenwerking reuze-effectief!

Kosten
Stap 1 en 2: € 720, exclusief 21% btw.
Stap 3: begeleiding is op basis aantal en lengte aangeleverde teksten. Ik houd mijn uren bij en elk week ontvang je een overzicht.
Als je dit samen met een of meerdere collega's wilt, vraag dan naar voorwaarden en prijs.

Opbrengsten
√ Je schrijft creatiever, makkelijker en levendiger.
√ Je teksten zijn overtuigend, helder en aantrekkelijker.
√ Je communicatie is menselijk, relevant en klantgericht..

Geef je nu op voor schrijfcoaching!
Verbeter je teksten met mijn persoonlijke schrijfcoaching.
Bel me op 06 204 16 574 of stuur een e-mail naar: info@gerthardemanteksten.nl

 

Verbinden

Ik geloof in de kracht van verbinden. Van delen. Elkaar inspireren. Uitdagen. Verrijken. Zodat jij de oplossing krijgt die het beste bij jou en je publiek past. Ik verbind mijn opdrachtgevers graag met professionals in mijn netwerk. Bevlogen specialisten in service design, fotografie, film, ontwerp, website, hrm, marketing, branding. Samen maken we creatieve en effectieve communicatie in woord en beeld.

  

 

Mijn eigen verhaal

Man van zinnen en zintuigenMaakte als kind liever een mooi gewaagd sinterklaasgedicht voor zus, broertjes, pa, ma of vriendin, dan een knotsgekke verpakking van het cadeau.

Schreef in de schoolkrant over schrijvers en de kracht van korte verhalen.
Was stilletjes trots: leerlingen plaatsten mijn gedichten op hun literatuurlijst.

Voelde dat taal kon ontroeren als de natuur met alle kleuren, geuren en seizoenen. Soms kropen woorden onder mijn huid.

Reisde alleen op de fiets door landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Ontmoette mensen en leerde aandachtig luisteren naar hun levensverhalen. Genoot van echt in contact zijn. Authentiek. Puur.

Schreef reisbrieven vol indrukken. Had altijd mijn nieuwsgierigheid, humor en relativeringsvermogen bij me.

Was niet bang te verdwalen, ontweek gebaande paden. Niet meer weten hoe nu verder, is vaak het beste wat me is overkomen. Zal mijn gesprekken met boeddhistische monniken nooit vergeten. Wil zijn waar en wie ik ben.

Schrijver van honderden liefdesbrieven aan blonde, donkere, rode en zelfs kale prinsessen die ik wakker wilde kussen. Met woorden van verwondering en schoonheid. En schrijver van onvermijdelijke afscheidsbrieven vol pijn, onbegrip en woede en uiteindelijk woorden om liefdevol te begrenzen wat is en niet kon zijn.

Tegendraads een eigen sprookje vertellen tijdens mijn afstuderen aan de HEAO. Met zeer tegen mijn principe zelfs een moraal: verlies jezelf niet tijdens het bestijgen van de troon.

Zocht bij het afscheid van mijn vader troost in woorden en deelde mijn verhaal met geliefden tijdens zijn begrafenis.

Lyrisch van sport en bewegen door landschappen. Zien, afzien en inzien. Grenzen verkennen, zwaartekracht omzetten in flow tijdens zwemmen, fietsen, hardlopen, schaatsen.
Bewegen is woordeloos juichen, met hart, ziel en elke vezel.

Blijf open, aandachtig en geduldig met hart en verstand zoeken naar de essentie van mensen. Die pure kern willen verwoorden. Het ongezegde, ideeën, gedachten en emoties ver-talen. En mensen met elkaar in contact brengen, verbinden en in beweging zetten. Dat beweegt mij. Elke dag weer.